Óvoda udvar felújítása – 2020

Rövid összefoglalás a projektről

Pályázati felhívás: MFP-OUF/2019

Felhívás célja: Magyarország Kormányának célja a Magyar Falu Program megvalósítása kapcsán a vidéki települések népességmegtartó és népességnővelő erejének fokozása. Az „ Óvodai udvar” alprogramhoz kapcsolódóan cél, hogy a vidéki kistelepüléseken élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését segítse. Ennek keretében a kiírás célja, hogy néhány éven belül minden óvodában megvalósuljon nevelési – oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló rendelet szerinti követelményeknek megfelelő eszközök és felszerelések beszerzése, hiszen ezen eszközök elengedhetetlenek a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztése szempontjából. Mindezek eredményeként létrehozott játszóudvarok, fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, így a vidéki élet jobbá, vonzóbbá váljon a családok számára.

Az „Óvodai udvar”  című alprogram részeként 2019-ben tervezett az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú települések óvoda udvarainak felújítása, bővítése, óvodai eszközök és felszerelések beszerzése.

Kedvezményezett: Liget Községi Önkormányzat

A Projekt rövid leírása:

Az óvoda játszóudvarának felújítása során új eszközök (kisvonat,babaház,hajó-homokozó, kishajó, nagy mászóka, asztal, pad, szeméttárolók ) kerültek telepítésre. Az udvar körül új kerítés lett építve.