Intézményünk egycsoportos óvoda, gyönyörű, változatos természeti környezetben: 2010-ben felújított, esztétikus, egyszerű, komfortos, viszonylag jól felszerelt állapotban. Óvodánk gyermekközpontú szellemisége, a települési Önkormányzat, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a különböző Civil szervezetek és a Szülők támogatása hozzájárul ahhoz, hogy gyermekeink számára biztonságos életteret képezzen, elősegítve a lehető legoptimálisabb testi és szellemi fejlődést. Pedagógiai elvünk: érzelmi biztonságot nyújtó légkörben a gyermekek személyiségét fejlesztő élmény gazdag mindennapok megteremtése. Nálunk hagyománya van az otthon és az óvoda tevékeny és sokszínű kapcsolatának, így volt ez 2013-ban is. Az anyukákkal havonta találkozunk az „Anyukák estéje” rendezvényen, ahol beszélgetünk, tapasztalatot cserélünk a gyermekekről, ajándékokat készítünk a kicsiknek.

Óvodai ünnepeink is mindig a szülők, illetve a település „bevonásával” szerveződött. Ilyen volt a Farsang, a Nyuszi-buli, a nagyszabású óvodai Gyermeknap és Évzáró. 2013 őszétől kezdetét vette egy programsorozat az „Egészségnevelés” pályázat kapcsán, ami 2014-ben fog kiteljesedni. Ennek része a klub-szülőknek és a klub-gyermekeknek, melynek részeként elindultak a különböző tevékenységek, barkácsoltunk a szülőkkel, miközben egészséges ételeket készítettünk és kóstoltunk.

December végén foglalkozást tart a védőnő az egészséges életmódról. A falu rendezvényeibe bekapcsolódunk, részt veszünk a játszóházakban és egyéb rendezvényeken. Ősszel sokat barangoltunk a falu határában, erdőn-mezőn. Gyűjtöttük az ősz kincseit, rengeteget mozogtunk és játszottunk. A december ünnepi hangulatban telik, készülődéssel, várakozással, izgalommal, ajándékokkal és sok-sok tevékenységgel.


Elérhetőségek:

7331 Liget, Hamberger utca 13.

+36 72 671 534

ligetiovoda@freemail.hu