Játszóudvar és játszótér fejlesztése 2021

Magyar Falu Program keretében meghírdetett Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése című pályázat – 2021

Rövid összefoglalás a projektről

Pályázati felhívás: MFP-OJKJF/2021

Felhívás célja: Magyarország Kormányának célja a Magyar Falu Program megvalósítása kapcsán a vidéki települések népességmegtartó és népességnövelő erejének fokozása. Az „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” alprogramhoz kapcsolódóan cél, hogy a vidéki kistelepüléseken élő gyermekek egészséges testi és lelki fejlődését segítse és kortól függetlenül lehetőséget biztosítson a szabadidő hasznos eltöltésére. Ennek keretében a kiírás célja, hogy minél több kistelepülésen elérhetővé váljon biztonságos, változatos játékokkal felszerelt játszótér, minden óvodában megvalósuljon a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerinti követelményeknek megfelelő eszközök és felszerelések beszerzése, óvodai játszóudvarok felújítása, hiszen ez elengedhetetlen a kisgyermekkori nevelés hatékony fejlesztése szempontjából. Mindezek eredményeként létrehozott játszóudvarok, közterületi játszóterek, beszerzett fejlesztő eszközök hozzájárulnak, hogy a kisgyermekek fejlődési lehetőségei javuljanak, a családtagok hasznos szabadidős tevékenysége biztosítottá váljon.

Az „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése” című alprogram részeként 2021- ben tervezett az 5000 fő, és ez alatti állandó lakosságszámú településeken közterületi játszóterek és óvodai játszóudvarok építése, kialakítása, felújítása, eszközök és felszerelések fejlesztése, beszerzése.

Kedvezményezett: Liget Községi Önkormányzat

A Projekt rövid leírása:

A település központi zöldterületén található több mint 10 éves játszótér megújítása új eszközök (mérleghinta, maxi ovis játszóvár, hintás kombináció) beszerzésével.